Home / Reference / Projekti

Projekti

b4b je do sada realizirao više od 40 projekata implementacije SAP rješenja, i to u sljedećim zemljama:

Hrvatskoj (više od 30 projekata – 90% svih SAP projekata)
Poljskoj (1 projekt)
Bugarskoj (1 projekt)
Sloveniji (1 projekt)
Bosni i Hercegovini (3 projekta – 100% svih SAP projekata)
Crnoj Gori (3 projekta – 100% svih SAP projekata)
Srbiji (1 projekt – 25% svih SAP projekata)

Svi su projekti važni, no neki od njih imaju specifičnosti zbog kojih ih je vrijedno posebno istaknuti:

HRVATSKA

INA RAFINERIJA RIJEKA

Prvi SAP projekt u Hrvatskoj. Implementirani su moduli financija i kontrolinga.

DALMACIJACEMENT

Najveći hrvatski proizvođač cementa. Projekt završen u rekordnom roku – 100 radnih dana. Na projektu je sudjelovalo 17 konzultanata. Implementirani su financijski moduli, moduli kontrolinga, upravljanja materijalima te prodaje i distribucije.

 PODRAVKA

Najveći hrvatski proizvođač prehrambenih proizvoda i drugi po veličini proizvođač lijekova u Republici Hrvatskoj. Najveći poslovno-informatički projekt u Hrvatskoj, s više od 500 krajnjih korisnika, za 12 inozemnih poduzeća u vlasništvu Podravke, 6 pravnih osoba na 52 lokacije i to za 4 različite industrijske grane. Korišten je Big Bang pristup, a implementirani su gotovo svi financijski i logistički moduli, te modul ljudskih resursa.

 “SUSTAV DRŽAVNE RIZNICE” Ministarstva financija RH

predstavlja ključni zahvat u informatizaciji javnog sektora Republike Hrvatske. 2002.-2003. godinu pokrenut je prvi projekt u državnoj upravi osmišljen na business inteligence sustavu.

 ADRIS GRUPA (TDR)

Projekt pokriva sve članice grupe, uključujući duhansku i ambalažnu industriju, trgovinu, te turizam i ugostiteljstvo.

 CROSCO – MIDWESCO

Implementacija SAP rješenja u omansko poduzeće u vlasništvu zagrebačkog Crosca, ujedno je prvi projekt implementacije rađen u potpunosti “remote”.

 ELKA

Projekt implementacije SAP rješenja uključuje korištenje mySAP Business Suite rješenja, te rješenja IS_DIMP (industry solution for discrete and mill production) koje će u potpunosti unaprijediti specifičnu industrijsku praksu Elke (proizvodnja kablova)

 GETRO

Uključuje implementaciju SAP R/3 Retail Industry Solution – industrijskog rješenja za maloprodaju i veleprodaju, koje će Getro-u omogućiti da unaprijedi efikasnost managementa i poveća zadovoljstvo kupaca.

 BIH

 CEMENTARA KAKANJ

Prvi projekt implementacije SAP sustava u Bosni i Hercegovini uključuje izradu bosanske verzije SAP R/3 sustava, a dobiven je u direktnoj konkurenciji s međunarodnim konzultantskim kućama

 BH Telecom

prvi SAP projekt u Bosni i Hercegovini za tvrtku u domaćem vlasništvu u jakoj međunarodnoj konkurenciji BH Telecom je prepoznao b4b kao kvalitetnog partnera na području telekomunikacija, na osnovu iskustava b4b-a na projektu implementacija u Hrvatskom Telekomu

 ERONET

Vodeća kompanija na području mobilne telefonije na području Hercegovine i jedna od vodećih u BiH odlučila se za uvođenje SAP sustava zbog konkurentnosti na BiH tržištu. Završetak projekta planiran je za prvi kvatral 2004. godine. Danas Eronet ima oko 130.000 korisnika i jedan je od 3 mobilna operatera na području Bosne i Hercegovine.

 BOSNALIJEK

U sklopu vlastite razvojne strategije Bosnalijek je kao dugoročni cilj postavio daljnju izgradnju širokog i konkurentnog proizvodnog asortimana, a uvođenje integriranog poslovnog rješenja pomoći će ovoj kompaniji da se lakše pozicionira na globalnom tržištu i potvrdi stratešku usmjerenost prema kvaliteti proizvoda i zadovoljavanju potreba krajnjih korisnika.

 SiCG

 Ministarstvo financija Republike Crne Gore

Ugovor o uvođenju SAP sustava u Državni trezor Republike Crne Gore potpisan je s Europskom agencijom za rekonstrukciju. Ministarstvu financija Crne Gore omogućiti efikasnije trošenje državnog budžeta. Istovremeno, uvođenje ovog standarda omogućit će bolju i efikasniju komunikaciju s Europskim i svjetskim financijskim institucijama.

Top