Proizvodnja

Strateški je proizvodnja jedna od glavnih smjernica b4b-a u sljedećem poslovnom razdoblju. Do sada je implementacija SAP rješenja realizirana u niz industrijskih proizvodnih grana koje predstavljamo kroz najjače reference u proizvodnom segmentu:

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA

CIMOS

Prvi međunarodni projekt b4b-a, dobiven u konkurenciji sa slovenskim tvrtkama, a uz implementaciju gotovo svih modula primijenilo se i specijalističko rješenja za automobilsku industriju.
Cimos iz Kopra je vodeće slovensko poduzeće za proizvodnju dijelova za automobilsku industriju i jedno je od vodećih slovenskih poduzeća, koje mahom izvozi na zapadnoeuropsko tržište

PROCESNO PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA

TVORNICA CEMENTA KAKANJ

Prvi SAP projekt realiziran u Bosni i Hercegovini. Cementara Kakanj je dioničarsko društvo u većinskom vlasništvu kompanije HeidelbergCement Group, jedne od vodećih svjetskih grupacija za proizvodnju građevinskog materijala, a zapošljava oko 400 radnika.

ELKA d.d.

Vodeća tvrtka za proizvodnju kabela na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, sa 700 zaposlenih i godišnjim prihodom od 60 milijuna EUR-a.
Strateški cilj uvođenja SAP sustava je kvalitetnije upravljanje informacijama radi zadržavanja vodeće uloge na navedenim, te proširivanja poslovanja na zapadna i druga tržišta.
Projekt implementacije SAP rješenja uključuje korištenje mySAP Business Suite rješenja, te rješenja IS-DIMP (industry solution for discrete industry and mill products) koje će u potpunosti unaprijediti specifičnu industrijsku praksu Elke.

ADRIS GRUPA d.d.

Implementirala je SAP sustav kao podršku poslovanju kako u krovnom poduzeću tako i u duhanskoj i turističkoj strateškoj poslovnoj jedinici.
U projektnom timu za uvođenje SAP sustava sudjelovalo je više od 100 ljudi, a implementacija je izvedena na 10 lokacija unutar Republike Hrvatske, u trajanju od 19 mjeseci. Vrijednost cijelog projekta implementacije procjenjuje se na više od tri milijuna EUR-a. SAP rješenje je implementirano u ukupno 5 poduzeća ovog koncerna: Adris d.d., Rovinj, TDR d.d., Rovinj, Istragrafika d.d, Rovinj, Hrvatski duhani d.d., Virovitica, Adria Resorts d.o.o., Rovinj, i to za sljedeće vrste proizvodnje: primarna proizvodnja duhana, proizvodnja duhanskih proizvoda, te proizvodnja ambalaže i tiskanog materijala.

 

Top