Home / Novosti / Uspješno implementiran SAP sustav za podršku poslovanju Adris grupe u krovnom poduzeću te duhanskoj i turističkoj poslovnoj jednici

Uspješno implementiran SAP sustav za podršku poslovanju Adris grupe u krovnom poduzeću te duhanskoj i turističkoj poslovnoj jednici

Rovinj, 10. siječnja 2005. – Adris grupa d.d. s uspjehom je implementirala SAP sustav kao podršku poslovanju kako u krovnom poduzeću tako i u duhanskoj i turističkoj strateškoj poslovnoj jedinici. U projektnom timu za uvođenje SAP sustava sudjelovalo je više od 100 ljudi, a implementacija je izvedena na 10 lokacija unutar Republike Hrvatske u trajanju od 19 mjeseci. Vrijednost cijelog projekta implementacije procjenjuje se na više od tri milijuna eura, a posao uvođenja SAP sustava odrađen je u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom b4b.

U poduzećima duhanske divizije (TDR d.o.o., Istragrafika d.d., Hrvatski duhani d.d.) implementirani su moduli prodaje i distribucije, proizvodnje, nabave i logistike, financija i računovodstva, kontrolinga te ljudskih resursa. U krovnom poduzeću Grupe (Adris grupa d.d.) te u Adria Resortsu, koja upravlja turističkim dijelom Grupe, implementirani su moduli vezani uz financije i računovodstvo, kontroling i ljudske resurse.

Adris grupa je za podršku svojem poslovanju željela vrhunsko svjetsko rješenje pa su u uži izbor ušla samo dva vodeća svjetska ERP sustava. Postupak odabira ERP sustava bio je vrlo temeljit i dugotrajan. Razlozi koji su, uz same mogućnosti SAP sustava, prevagnuli u korist odabira istog nalaze se u globalnim i lokalnim referencama, u lokaliziranom sustavu ne samo glede podrške na hrvatskom jeziku već i glede hrvatskih zakona te u snažnoj lokalnoj SAP partnerskoj podršci.

“Uvođenje SAP-a predstavlja značajan događaj za Adris grupu ne samo zbog kvalitetnije podrške sadašnjem poslovanju nego i stoga što SAP predstavlja dugoročnu podlogu za daljnja poslovna unaprjeđenja. Velik doprinos uspješnosti projekta svojom podrškom dala je Uprava Grupe te svi članovi projektnog tima, koji su uložili izniman trud da bi projekt uspješno završio”, izjavio je Nikola Rovis, voditelj projekta uvođenja SAP sustava u Adris grupu. On je dodao kako su postignuti svi zacrtani ciljevi te kako je bez problema započela primjena rečenoga ERP sustava u svakodnevnom poslovanju Grupe. Prema njegovim riječima, opća unaprjeđenja koja su postignuta u svim poduzećima Adris grupe gdje je implementiran SAP odnose se na integriranost i cjelovitost informacijskog sustava, standardizaciju procesa rada i izvješćivanja, trenutnu dostupnost informacija te na kvalitetnije upravljanje cjelokupnim poslovanjem.

Daljnju podršku radu SAP sustava pružat će informatički stručnjaci unutar Adris grupe te vanjski partneri specijalizirani za SAP. Nakon što se odvoji određeno vrijeme potrebno za napredno upoznavanje i iskorištavanje SAP sustava te njegovih mogućnosti, u planu je i uvođenje određenih dodatnih modula radi podizanja kvalitete i opsega podrške poslovanju.

Adris grupa

Adris grupa d.d. holding je kompanija koja vlasnički objedinjuje i upravlja značajnim hrvatskim tvrtkama u duhanskoj i grafičkoj industriji, te u djelatnostima turizma i distribucije. Adris grupa, dobitnica Zlatne dionice u 2004., kotira na Zagrebačkoj burzi.

b4b

b4b d.o.o., sa uredima u Zagrebu, Sarajevu i Novom Sadu, vodeća je regionalna SAP konzultantska kuća. Osnovne djelatnosti tvrtke su: isporuka SAP sustava, implementacija SAP rješenja te edukacija i podrška korisnicima. b4b danas zapošljava preko 100 stručnjaka, od kojih sedamdesetak educiranih SAP konzultanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom, razvijanim i potvrđenim na velikom broju projekata u Hrvatskoj i široj regiji, u različitim granama industrije te na području državne uprave. Reference: INA rafinerija Rijeka, Pliva, Dalmacijacement, Ministarstvo Financija RH – Sustav državne riznice, Podravka, Zračna luka Zagreb, Crosco, Europapress Holding, CIMOS Koper, Tvornica cementa Kakanj, BH Telecom, Telekom Crne Gore i Monet, Eronet, Elka, Adris grupa, Getro, Bosnalijek…

SAP

SAP je vodeći svjetski ponuđač softverskih rješenja. Danas, više od 24.500 korisnika u više od 120 zemalja koristi više od 84.000 instalacija SAP-ova® softvera. SAP-ova rješenja projektirana su tako da zadovolje potrebe poduzeća svih veličina – od malih i srednjih do globalnih. Zasnovana su na SAP NetWeaver™ platformi radi omogućavanja poslovnih promjena i inovacija. Rješenja iz paketa mySAP™ Business Suite pomažu poduzećima širom svijeta da poboljšaju svoje odnose s korisnicima, unaprijede suradnju s partnerima i ostvare učinkovitost u sklopu svojih opskrbnih lanaca i komercijalnog poslovanja. SAP-ova industrijska rješenja podržavaju jedinstveni poslovne procese u više od 25 industrijskih segmenata, uključujući visoke tehnologije, maloprodaju, javni sektor i financijske servise. SAP ima podružnice u više od 50 zemalja te je pod oznakom “SAP” kotiran na nekoliko burzi, među kojima su Frankfurtska burza i Njujorška burza.(Dodatne informacije na http://www.sap.com i www.sap.hr ).

 

Top