Home / Novosti / Tvrtka b4b započela projekt informatizacije poslovanja Telekoma Crne Gore

Tvrtka b4b započela projekt informatizacije poslovanja Telekoma Crne Gore

Podgorica, siječanj 2003. – b4b d.o.o., najveća regionalna SAP konzalting tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, objavljuje da je 15. siječnja 2003. startao Projekt implementacije integriranog informacijskog sustava SAP u Telekom Crne.

Projekt je strateški usmjeren na integracija poslovnih procesa i tehnologije radi unapređenja i jasnog definiranja poslovnih procesa s ciljem donošenja najboljih poslovnih odluka koje će omogućiti transparentnost informacija i mogućnost planiranja i kontrole poslovanja.

Ovaj projekt je treći u nizu projekata implementacije SAP rješenja na području telekomunikacija koje je ova zagrebačka tvrtka realizirana u posljednje dvije godine.

Hrvatski Telekom i BH Telecom bile su reference s kojima je b4b ostvario primat na međunarodnom natječaju za dobijanje projekta uvođenja SAP-a u Telekom Crne Gore.

Projekt obuhvaća nabavu i implementaciju licenci i konzalting za sljedeće module: FI – financijsko računovodstvo, CO – Kontroling, MM – Upravljanje materijalima, SD – Prodaja i distribucija, te HR – Upravljanje ljudskim resursima.

Planirani rok za završetak projekta je 31.10.2003. godine, a produkcija je najavljena za 01.10.2003.

Telekom Crne Gore je trenutno jedini operater na području telekomunikacija u Crnoj Gori koji je u skladu s liberalizacijom crnogorskog tržišta pokrenuo sustav proširenja proizvoda i usluga, promjene tarifnog sustava te kontinuirano ulaganje u mrežu, čime se nastoji krajnjem korisniku osigurati što kvalitetnija i pristupačnija usluga.

Trenutno Telekom Crne Gore ima oko 190.000 korisnika u segmentu fiksne telefonije..

Cilj reorganizacije je spremno dočekati dolazak konkurencije, a u tom smislu poboljšanje i unapređivanje integriranog informacijskog sustava uvođenjem najbolje svjetske prakse preko implementacije SAP rješenja, predstavlja jedan od važnijih elemenata.

Sasvim sigurno, ono će se odraziti i na uspješnu realizaciju privatizacije koja treba osigurati Telekomu Crne Gore jakog strateškog partnera.

Na putu Telekoma Crne Gore od monopoliste do tržišnog lidera uvođenje SAP sustava je važna okosnica napretka ove kompanije.

b4b d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, danas ima status najveće regionalne SAP konzalting tvrtke s višegodišnjim iskustvom na projektima implementacije SAP-a u najvećim međunarodnim i regionalnim kompanijama poput Podravke, Plive, Dalmacijacementa, INE itd., te državnoj upravi: Projekt informatizacije Sustava državne riznice za Ministarstvo Financija Republike Hrvatske. Referentnoj listi svojih međunarodnih uspjeha, koji se velikom brzinom nižu tijekom posljednjih godina, poput: CIMOS International Koper, Tvornice Cementa “Kakanj”, Ministarstva Financija Republike Bugarske, Ministarstva Financija Crne Gore, BH Telecoma, b4b dodaje i Telekom Crne Gore. Time dodatno apostrofira svoju stratešku odrednicu – hrvatska tvrtka izvoznik znanja.

Top