Home / Novosti / Sapphire 2005. u Kopenhagenu – najveći godišnji SAP event okupio poslovnu elitu SAP zajednice Management b4b-a i ove godine prisustvovao najznačajnijem SAP događaju

Sapphire 2005. u Kopenhagenu – najveći godišnji SAP event okupio poslovnu elitu SAP zajednice Management b4b-a i ove godine prisustvovao najznačajnijem SAP događaju

Henning Kagermann, CEO SAP AG

Direktor b4b-a Mato Ćatić i direktor prodaje za područje Hrvatske Neven Lušić, u društvu predstavnika SAP Hrvatska, hrvatskih i regionalnih tvrtki korisnika i potencijalnih korisnika SAP rješenja, te predstavnika državne uprave, boravili su od 26. do 28. travnja 2005. godine na Sapphiru 2005. u Kopenhagenu. Kao najveći regionalni SAP partner, management b4b već jedanaestu godinu redovito posjećuje najznačajniji godišnji SAP event, na kojem se iz prve ruke na brojnim prezentacijama i radionicama vodećih SAP eksperata upoznaje sa strateškim planovima SAP-a za sljedeću godinu. To je ujedno i prilika za razmjenu iskustava s kolegama iz drugih zemalja te upoznavanje naših korisnika sa snagom korporacije.

Impresivni ambijent i poslovno okružje praćeno kvalitetnim prezentacijama i programima ne može nikoga ostaviti ravnodušnim, a također je i prilika da se u punoj mjeri upozna sa poslovnom kulturom SAP-a, novim poslovnim planovima vodećeg svjetskog dobavljača poslovnog softvera, te strateškim poslovnim odrednicama.

Uvodnu riječ i vrlo dojmljiv ekspoze iznio je CEO SAP AG-a g. Henning Kagermann koji je naglasio važnost inovacije u poslovanju u uvjetima ubrzane globalizacije i sve viših ciljeva koje dioničari postavljaju pred korporacije. U sljedećih pet godina, kako ističe Kagermann, inovacija će postati primarni poslovni model i važna komponenta strateškog pristupa otvarajući nove mogućnosti za kompanije koje imaju pravu IT/business platformu. On naglašava da IT u skorijoj budućnosti neće više biti primarno samo faktor veće produktivnosti nego i strateško sredstvo za povećanje konkurentnosti.

Stoga je neophodno investirati u rast. Danas je nužna strateška fleksibilnost, stoga SAP želi promijeniti svoj fokus prema biznisu. IT tako postaje strateško oružje poduzetnika. Kagermann je prikazao načine na koji SAP pruža potporu korisnicima, i to kroz tranziciju koja kombinira iskustva poslovnog softvera s ambicioznim planom organizacijskog ustroja predstavljenog za vrijeme Sapphira 2004.

Shai Agassi, član uprave SAP-a u svom je izlaganju naglasio da za uspjeh na današnjem tržištu kritične komponente postaju fleksibilnost, otvorenost i brzina poslovanja, za što je neophodna adekvatna IT mreža i odgovarajuće IT platforme. Shai Agassi je prikazao kako SAP-ova vizija Enterprise Services Arhitecture postaje realnost kada je povezana sa SAP NetWeaver platformom – jedinom platformom koja omogućuje odlučivanje u upravljanju, što vodi prema većoj produktivnosti. Ona tvrtkama omogućava da razviju rješenja koja će voditi računa upravo o njihovim specifičnim potrebama u sustavima djelovanja i odlučivanja.

Na konferenciji je objavljena i suradnja SAP AG (NYSE: SAP) i Microsoft Corp na razvijaju i planiranju novog proizvoda nazvanog “Mendocino”. On će tvrtkama pomagati u ostvarivanju konkurentnosti te označava revoluciju u načinu na koji informacijski djelatnici pristupaju, analiziraju i koriste podatke tvrtki radi donošenja boljih poslovnih odluka. “Mendocino” će povezati SAP-ove procesne funkcije izravno s Microsoftovim aplikacijama za Office.

Korisnici toga proizvoda, prvoga kojega će zajednički izraditi SAP i Microsoft, uživat će u poznatome okruženju Microsoft Officea pristupajući SAP-ovim poslovnim procesima i informacijama temeljenima na najboljoj praksi.

Top