Home / Novosti / Press konferencija «Power of system»

Press konferencija «Power of system»

Danas je u Beogradu u Hotelu «Hyatt» održana press konferencija u organizaciji SAP Beograd, MK Commerce Group Novi Sad, i b4b Novi Sad, pod nazivom «Power of System». Povod za održavanja bio je završetak implementacije SAP informacionog sisitema u MK GROUP koji je izvela najveća regionalna SAP konzultantska kuća b4b.

Na prezentaciji je uz velik broj uglednih gostiju iz ekonomskog, političkog i javnog života Srbije, te svi relevantni mediji predstavljena uspješna suradnja ove tri firme na navedenom projektu, te prezentirani planovi SAP-a i b4b-a Srbiji i Crnoj Gori.

Prisutnima su se obratili: direktor SAP Srbija – g. Milivoje Cvetinović, poseban gost eventa – g. Wolfgang Kastenhofer, direktor regije CEE iz tvrtke SAP, g. Miodrag Kostić, predsjednik MK Grupe, g. Miroslav Gužvica, direktor b4b Novi Sad, te direktor Telekoma Crne Gore g. Milan Perović.

Najveći dio prezentacije posvećen je upoznavanju javnosti s projektom implementacije SAP sistema u MK Commercu, koji je prezentirao voditelj projekta od strane MK Commerca – g. Zoran Vasiljević.

U projektnom timu, sudjelovalo je tridesetak stručnjaka iz MK Commerca, te konsultanti firme b4b koji imaju bogato poslovno i informatičko iskustvo potvrđeno na velikom broju projekata koje su realizirali u regiji, kako u različitim granama industrije tako i na području državne uprave.

S obzirom da je MK GROUP kompanija koja u svom sastavu objedinjuje 14 firmi različite djelatnosti i geografske raslojenosti bio joj je neophodan integrirani poslovni sustav koji će menagementu omogućiti svakodnevni uvid u stanje sa minimalnim greškama, kao i transparentnu kontrolu poslovanja svih organizacionih jedinica i sistema u cjelini.

SAP R/3 osigurava MK GROUP-i dobivanje točnih i pravovremenih informacija iz svih dijelova sustava što je preduvjet brzog reagiranja na promjene u okruženju. Automatizirano odvijanje poslovnih procesa koje je SAP osigurao, omogućava ispunjenje poslovnih vizija i ambicija menadžmenta kompanije – uz stalni rast i razvoj poslovanja osigurati i očuvati lidersku poziciju na tržištu.

Uvođenjem SAP-a MK Commerce se svrstao u tzv. Sucess Stories kojim SAP i njegov regionalni partner b4b obilježavaju posebno uspješne projekte.

SAP d.o.o.

SAP je vodeći svjetski ponuđač poslovnih softverskih rješenja. SAP-ova rješenja projektirana su tako da zadovolje zahtjeve kompanija svih veličina – od malih i srednjih do globalnih. Pokretana na otvorenoj i aplikacijskoj platformi SAP NetWeaver™ radi smanjenja složenosti i ukupnih troškova te ostvarivanja poslovne promjene i inovacije, rješenja iz paketa mySAP™ Business Suite pomažu kompanijama širom svijeta da poboljšaju svoje odnose s klijentima, unaprijede suradnju s partnerima i ostvare efikasnost u sklopu svojih opskrbnih lanaca i komercijalnog poslovanja. Jedinstveni temeljni procesi raznih djelatnosti, od svemirskih agencija do komunalnih tvrtki, potpomognuti su s više od 25 specifičnih portfelja SAP-ovih rješenja krojenih po mjeri određenih djelatnosti. Danas već više od 21.600 korisnika u više od 120 zemalja primjenjuje 69.700 instalacija SAP-ova softvera. SSP ima podružnice u više od 50 zemalja te je pod oznakom “SAP” kotiran na nekoliko burzi, među kojima su Frankfurtska burza i Njujorška burza.

b4b d.o.o.

b4b d.o.o. vodeća regionalna SAP konzultantska kuća sa kancelarijama u Novom Sadu, Zagrebu i Sarajevu, od 2001. godine je partner SAP AG-a za područje Srbije i Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hecegovine, Slovenije, Makedonije, Rumunjske i Slovačke. Osnovne djelatnosti kompanije su: isporuka SAP sistema, konzalting pri implementaciji SAP proizvoda, edukacija korisnika za upotrebu SAP proizvoda, podrška korisnicima SAP proizvoda, razvoj lokalne verzije SAP sustava te razvoj lokalnih zakonodavnih specifičnosti u SAP sistemu. Najveća snaga b4b je preko 100 zaposlenih stručnjaka, od čega sedamdesetak educiranih SAP konzultanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom razvijanim i potvrđenim na velikom broju projekata u regiji, u različitim granama industrije i na području državne uprave. Reference: INA rafinerija Rijeka, Pliva, Dalmacijacement, Ericsson Nikola Tesla, Ministarstvo finansija Republike Hrvatske, Ministarstvo finansija Crne Gore, Podravka, Zračna luka Zagreb, Europapress Holding, Hrvatski Telekom, BH Telecom, Telekom Crne Gore i Monet, CIMOS Koper, Tvornica duhana Rovinj, Elka, Getro, MK Commerce…

 

Top