Home / Novosti / Početak implementacije SAP poslovnog sustava u Getrou

Početak implementacije SAP poslovnog sustava u Getrou

Danas je u Zagrebu održan sastanak vezan uz početak implementacije SAP projekta u poslovni sustav tvrtke Getro. U uvodnom govoru, prisutne je pozdravio g. Vjekoslav Gucić, predsjednik Uprave Getroa te g. Damir Martinović, direktor konzaltinga tvrtke b4b. G.

Boran Cetinić, voditelj projekta b4b-a, predstavio je projekt, projektni tim b4b-a sastavljen od 19 konzultanata, te module koji se implementiraju u Getro sustav.

Getro projektni tim, sastavljen od 48 Getroovih djelatnika, predstavio je voditelj projekta, g. Željko Erjavec, direktor informatike Getroa. Prvi zadaci za projektni tim odnosit će se na pripremnu fazu projekta, koja uključuje analizu, pregled i pripremu svih poslovnih procesa radi što efikasnijeg i kvalitetnijeg uvođenja SAP sustava.

Projekt implementacije SAP sustava u tvrtku Getro biti će u potpunosti realiziran do 01.01.2006. godine.

Još krajem travnja, Getro je potpisao ugovore za implementaciju SAP poslovnog sustava s tvrtkama SAP d.o.o. i b4b d.o.o.

Nakon obavljene IT revizije, sredinom 2003. godine, koja je ukazala na nužnost prelaska na novi ERP sustav kao preduvjeta implementacije zacrtane strategije poslovanja, Getro je pristupio odabiru ERP rješenja, kao i implementatora samog rješenja u sustav Getroa.

Nakon višemjesečne evaluacije i pregovora, Uprava Getroa donijela je odluku o implementaciji SAP poslovnog sustava, vodećeg ERP rješenja na globalnoj razini s izraženim rastom u sektoru trgovine, te odabrala partnera za implementaciju – hrvatsku tvrtku b4b koja ima bogato iskustvo u implementaciji SAP rješenja u Hrvatskoj, ali i regiji.

S tvrtkom SAP d.o.o. Getro je potpisao Ugovor o licenci (pravu korištenja) i Ugovor o održavanju sustava, dok je s tvrtkom b4b d.o.o. potpisao Ugovor o konzultantskim uslugama za implementaciju funkcionalnosti SAP poslovno-informacijskog sustava.

Ukupna financijska vrijednost dogovorenih poslova premašuje 20 milijuna kuna.

Funkcionalnosti SAP sustava koje će biti implementirane su sljedeće: industrijsko rješenje za maloprodaju i veleprodaju uključujući Category management, financijsko računovodstvo, kontroling, upravljanje likvidnošću, investicijama i osnovnim sredstvima, materijalno poslovanje, prodaja i distribucija, poslovno planiranje, vanjska trgovina, skladištenje podataka i ljudski resursi.

Top