Home / Novosti / Dovršena implementacija SAP kabelskog rješenja u tvrtci Elka kabeli, vodećem proizvođaču kabela u Hrvatskoj i istočnoj Europi

Dovršena implementacija SAP kabelskog rješenja u tvrtci Elka kabeli, vodećem proizvođaču kabela u Hrvatskoj i istočnoj Europi

Zagreb, 1. prosinac 2004. Elka kabeli implementirali su integrirani poslovni informacijski sustav SAP, a vrijednost projekta iznosi osam milijuna kuna. Za uvođenje SAP rješenja u poslovni sustav Elka kabela bile su zadužene tvrtke SAP d.o.o. i b4b d.o.o.. Ciljevi su uvođenja SAP-a unapređenje i standardizacija poslovnih procesa u logistici i financijama, te lakše financijsko izvještavanje sukladno svjetskim poslovnim standardima.

Implementacija SAP-a Elka kabele će svrstati u klub 35 svjetskih kompanija iz sektora industrije kabela (Grupa ICSUG – International R/3 Cable Solution User Group) koje već koriste SAP kabelsko rješenje, poput Pirellija, Andrewa, Corninga, LAPP Kabela, NKT Cablesa, Ericssona, Nexansa, IEWC-a.

Projekt uvođenja SAP-a u Elka kabele počeo je u studenome 2003., a u njemu je sudjelovalo više od šezdeset zaposlenika tvrtke i dvadesetak konzultanata b4b-a. U sklopu modernizacije poslovnih procesa Elka kabeli implementirali su i oko 370 tisuća kuna vrijedan softver za dizajniranje, tj. konstrukciju kabela – CABLE BUILDER.

Novi softver omogućuje, među ostalim, bržu i jednostavniju izradu kabela, što će rezultirati i bržim odgovorom na zahtjeve kupaca. Osim za konstrukciju kabela, ta se specijalna aplikacija primjenjuje i za održavanje tehničke dokumentacije vezane uz konstrukciju te izračunavanje parametara kabela.

Prednost je CABLE BUILDERA u tome što omogućuje modularno projektiranje kabela, odnosno nakon izrade temeljnog dizajna za određenu vrstu kabela sve ostale i slične konstrukcije moguće je lakše i brže napraviti. Softver omogućuje i bržu i jednostavniju promjenu materijala u izradi kabela te automatsko iscrtavanje slika kabela.

Elka kabeli jedina su tvrtka iz sektora kabelske industrije u jugoistočnoj Europi koja u poslovanju koristi ovu suvremenu informatičku aplikaciju za dizajniranje kabela.

Elka d.d.

ELKA je dioničko društvo s oko 700 zaposlenih i godišnjim prihodom od 60 milijuna EUR. Središnja tvornica u Zagrebu, te tvornica u Zadru zauzimaju površinu od 188.000 m2, pri čemu 66.000 m2 pokrivaju razni objekti. Godišnji kapaciteti omogućuju proizvodnju od 25.000 tona gotovih proizvoda.

b4b d.o.o.

b4b iz Zagreba vodeća je regionalna SAP konzultantska kuća. Osnovne djelatnosti tvrtke su: isporuka SAP sustava, implementacija SAP rješenja te edukacija i podrška korisnicima. Najveća snaga b4b je preko 100 zaposlenih stručnjaka, od čega sedamdesetak educiranih SAP konzultanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom razvijanim i potvrđenim na velikom broju projekata u Hrvatskoj i široj regiji, u različitim granama industrije i na području državne uprave. Reference: INA rafinerija Rijeka, Pliva, Dalmacijacement, Ministarstvo Financija RH – Sustav državne riznice, Podravka, Zračna luka Zagreb, Europapress Holding, Hrvatski Telekom, BH Telecom, Telekom Crne Gore i Monet, CIMOS Koper, Tvornica duhana Rovinj, Elka, Getro…

SAP

SAP je vodeći svjetski ponuđač softverskih rješenja. SAP-ova rješenja projektirana su tako da zadovolje potrebe poduzeća svih veličina – od malih i srednjih do globalnih poduzeća. Zasnovana na otvorenoj integracijskoj i aplikacijskoj platformi SAP NetWeaver™ radi smanjenja složenosti i ukupnih troškova vlasništva te omogućavanje poslovnih promjena i inovacija. Rješenja iz paketa mySAP™ Business Suite pomažu poduzećima širom svijeta da poboljšaju svoje odnose s korisnicima, unaprijede suradnju s partnerima i ostvare učinkovitost u sklopu svojih opskrbnih lanaca i komercijalnog poslovanja. Jedinstveni temeljni procesi raznih djelatnosti, od svemirskih agencija do komunalnih poduzeća, potpomognuti su s više od 25 specifičnih portfelja SAP-ovih rješenja krojenih po mjeri određenih djelatnosti. Danas više od 23.400 poduzeća u više od 120 zemalja koristi više od 79.800 instalacija SAP-ova softvera. SAP ima podružnice u više od 50 zemalja te je pod oznakom “SAP” kotiran na nekoliko burzi, među kojima su Frankfurtska burza i Njujorška burza.

 

Top