Home / Novosti / CROSCO implementirao SAP Business Intelligence rješenje

CROSCO implementirao SAP Business Intelligence rješenje

b4b je 5. srpnja 2005. godine završio prvi dio projekta implementacije SAP NetWeaver BI komponente – SAP Business Warehouse u Crosco-u. SAP BI spaja data warehousing funkcionalnosti, mogućnost planiranja i simulacije, te set prezentacijskih alata u snažnu business intelligence platformu.

SAP BI omogućuje da se neintegrirani podaci iz heterogenih izvora unutar poduzeća identificiraju, integriraju i analiziraju, pretvaraju u informacije, te dostavljaju u pravo vrijeme osobi kojoj ovi podaci pružaju podršku pri donošenju poslovnih odluka, čime se unapređuje razina poslovnih procesa unutar poduzeća.

U Croscu je instaliran SAP BW 3.5. sa Business Content-om 3.53, te su aktivirani standardni objekti i izvještaji iz područja računovodstva glavne knjige, računovodstva profitnih centara i kontrolinga općih troškova.

SAP BI omogućuje korisnicima u Croscu interaktivnu analizu podataka na webu, distribuciju informacija preko postojećeg mail sustava, te grafički prikaz na web-u putem IGS.a (Internet Graphic Servera), a poboljšane performanse kompleksnih analiza osiguravaju rasterećenje transakcijskog sustava.

SAP BW alati korisnicima pružaju mogućnost fleksibilnog kreiranja izvještaja, izvođenja ad-hoc analiza bez znanja programiranja, te jednostavnog dizajna web aplikacija.

Crosco, osnovan 1997., nakon reorganizacije INE, u čijem je potpunom vlasništvu, jedan je od svjetskih kontraktora za usluge bušenja i naftnih servisa, a preko 80% svog poslovanja realizira u inozemstvu. b4b je u Croscu 1999. implementirao SAP R/3 sustav, čime se Crosco svrstao u red najnaprednijih korisnika visoke tehnologije u naftnoj industriji. Implementacija SAP Business Intelligence-a potvrđuje tu predvodničku ulogu.

Top