Home / Industrijska rješenja / b4b završio prvu fazu uvođenja SAP-a u Bosnalijek

b4b završio prvu fazu uvođenja SAP-a u Bosnalijek

Projekt implementacije SAP rješenja u najvećem BH proizvođaču lijekova, sarajevskom Bosnalijeku, uspješno je završio prvu fazu i time ušao u proces operativnog korištenja.

Implementirani su moduli: FI, CO, PP, MM, SD, WM, IM I QM, dio HR-a i dio PM-a. Produkcija prve faze bila je 9. siječnja 2005. godine, što se poklopilo sa obilježavanjem 55 godišnjice Bosnalijeka. Uvođenjem SAP-a Bosnalijek je ostvario integraciju poslovnih funkcionalosti, te veću povezanost među pojedinim segmentima poslovanja, posebice u pogledu kontrole kvalitete, koja do sada nije bila informatizirana. Cjelokupan proizvodno-logistički proces od sada je podržan SAP sustavom, koji s drugim poslovnim procesima čini dio integriranog sustava.

Time će Bosnalijek ostvariti potpunu automatizaciju poslovnih funkcija kroz informatičku podršku planiranju, strateškom upravljanju procesima i ukupnom unapredjenju poslovanja.

Projekt, koji je započeo 2004. godine, ovim ulazi u drugu fazu koja će trajati sljedećih 6 mjeseci, a značiti će nadopunjavanje i produbljivanje već uvedenih SAP funkcionalnosti, te uvođenje PS-a te CM-a.

Konzultanti i management b4b-a ostvarili su izuzetnu suradnju sa korisnicima iz Bosnalijeka, koja je rezultirala visokom razinom ocjene cjelokupnog procesa implementacije. Uvođenjem SAP-a Bosnalijek će se lakše pozicionirati u realizaciji strateškog cilja usmjerenog prema kvaliteti proizvoda i zadovoljavanju potreba krajnjih korisnika na globalnom tržištu.

Top