Home / Novosti / b4b uvodi mySAP ERP u Konzum

b4b uvodi mySAP ERP u Konzum

U ponedjeljak 15. siječnja u Konzumu d.d. započeo je projekt uvođenja poslovno informacijskog sustava mySAP ERP. Projekt će trajati 12 mjeseci i biti će realiziran u suradnji s konzultanskom kućom b4b d.o.o.

Tijekom projekta biti će implementirane funkcionalnosti financijskog računovodstva, riznice, kontrolinga, konsolidacije, upravljanja putovanjima te sučelja s postojećim logističkim sustavima u Konzumu.

U listopadu 2006. godine potpisan je ugovor kojim je Agrokor koncern, regionalni lider u proizvodnji hrane i pića te maloprodaji, za podršku svojem poslovanju odabrao poslovno rješenje SAP ERP korporacijske kuće SAP AG – najvećeg svjetskog proizvođača poslovnog software-a. Riječ je o višegodišnjem ugovoru implementacije SAP-ovog informacijskog sustava te tehnološkoj podršci poslovanju Koncerna. Za nositelja prvog projekta implementacije SAP- ovog sustava unutar Agrokor koncerna izabran je Konzum d.d. – najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj. Kao rezultat uvođenja SAP-ovog sustava, Konzum očekuje standardizaciju i unaprijeđivanje poslovnih procesa te ostvarivanje tehničke platforme za daljnji poslovni razvoj i fleksibilnije poslovanje.

Paralelno dogovorima sa SAP-om, Agrokor je tražio konzultanstsku kuću koja bi SAP-ov sustav implementirala u Konzum. Izabrano je poduzeće b4b d.o.o. koje je do sada odradilo preko 70 projekata implementacije u više od 150 poduzeća u regiji, 80 educiranih SAP konzultanata od kojih 50 imaju SAP-ove certifikate. Uz navedeno treba istaknuti i da je b4b najveći hrvatski izvoznik IT usluga.

Top