Home / Novosti / b4b uspješno dovršio projekt informatizacije poslovanja BH Telecoma uvođenjem najbolje svjetske poslovne prakse kroz implementaciju SAP sistema

b4b uspješno dovršio projekt informatizacije poslovanja BH Telecoma uvođenjem najbolje svjetske poslovne prakse kroz implementaciju SAP sistema

JP BH Telecom i b4b d.o.o., najveća regionalna SAP konzalting tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, objavili su početak produkcije Implementacije integriranog informacijskog sustava SAP u JP BH Telecom, koji je tvrtka b4b izvela u dogovorenom roku.

Važno je napomenuti da je ovim projektom stvorena i bosanska verzija SAP sustava – napravljen je prijevod na bosanski jezik, te potrebne modifikacije prilagođene BiH zakonima i BiH poslovnoj praksi.

Uvođenjem SAP sustava ostvareni su zacrtani ciljevi projekta: integracija poslovnih procesa i tehnologije radi unapređenja i jasnog definiranja poslovnih procesa u svrhu donošenja najboljih poslovnih odluka, te transparentnost informacija i mogućnost planiranja i kontrole poslovanja, čime će BH Telecom značajno utjecati na efikasnost poslovanja, kvalitetu usluga i povećanje konkurentskih prednosti na BH tržištu.

Projekt vrijedan 1,3 miliona EURA obuhvaća nabavu i implementaciju licenci i konzalting za sljedeće module: FI – financijsko računovodstvo, zajedno s modulima Upravljanje investicijama (IM) i Tokovi novca (TR), CO – Kontroling, MM – Upravljanje materijalima, PM – Održavanje pogona, te HR – Upravljanje ljudskim resursima.

Na ovom iznimno zahtjevnom projektu sudjelovao je tim vrhunskih konzultanata tvrtke b4b, koji su iskustvo stjecali na brojnim međunarodnim i regionalnim projektima, a posebno korisno bilo je iskustvo stjecano na uvođenju SAP sustava u Hrvatskom Telecomu. Konzultanti su u suradnji s korisnikom izvršili transfer znanja kako bi svaki pojedini korisnik mogao kvalitetno upravljati sistemom.

Projekt implementacije vodile su Vedrana Momirski-Jurleka, voditeljica projekta od strane b4b-a, te Enisa Ćurevac, voditeljica projekta od strane BH Telecoma.

JP BH Telecom, sa sjedištem u Sarajevu, vodeća je BiH tvrtka na području telekomunikacijskih usluga s ambicijom da svoje poslovanje prošiti na područje regije. Kompanija nudi usluge fiksne telefonije (preko 451.000 telefonskih priključaka), mobilne telefonije – GSMBiH, a u njenom je sastavu i prvi i najveći bosanski provider internet usluga BIHnet, prva javna mreža za prijenos podataka – BiHpak, te tvrtka TC Inženjering.

BH Telecom u 7 direkcija širom BiH (Sarajevo, Bihać, Mostar, Zenica, Travnik. Goražđe, Tuzla) zapošljava više od 2.900 djelatnika.

b4b d.o.o. je vodeća regionalna SAP konzultantska kuća sa sjedištem u Zagrebu i uredima u Sarajevu i Novom Sadu. Osnovne djelatnosti tvrtke su: isporuka SAP sustava, implementacija SAP rješenja te edukacija i podrška korisnicima.

Najveća snaga b4b je preko 100 zaposlenih stručnjaka, od čega sedamdesetak educiranih SAP konzultanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom razvijanim i potvrđenim na velikom broju projekata u Hrvatskoj i široj regiji, u različitim granama industrije i na području državne uprave:

Reference: INA rafinerija Rijeka, Dalmacijacement, Ministarstvo Financija RH – Sustav državne riznice, Ministarstvo Financija Crne Gore, Podravka, Zračna luka Zagreb, Europapress Holding, Hrvatski Telekom, BH Telecom, Telekom Crne Gore i Monet, CIMOS Koper, MK Commerce, Tvornica duhana Rovinj, Elka…

Top