Home / Novosti / b4b uspješan u implementaciji ERP-a i u medijskoj industriji

b4b uspješan u implementaciji ERP-a i u medijskoj industriji

Početkom 2012. godine pušten je u rad novi SAP sustav za Hrvatsku radioteleviziju čime je uspješno i u planiranim rokovima realiziran projekt koji je započeo u siječnju 2011. godine. Implementirani su moduli FI, CO, HR i SD te niz sučelja uz potporu Process Integration (PI) sustava, koji je omogućio optimalno povezivanje SAP-a sa postojećim sustavima koji ostaju u funkciji.

Projektom je ostvaren cilj uspostave modernog, provjerenog i standardnog ERP sustava te postizanja efikasnog i transparentnog poslovanja HRT-a. Ujedno je stvorena pouzdana podloga za daljnji razvoj HRT ERP sustava.

Posebno treba istaknuti rješenje za cjelovito praćenje procesa vezanih za vanjske suradnike (od ugovaranja do isplate), koji poslovanju pružaju znatno bolje mogućnosti kontrole troškova te općenito značajno poboljšane mogućnosti analize i praćenja troškova u okviru kontrolinga.

Postignuta je objedinjenost financijskog sustava (glavne knjige) i analitika (dobavljača, kupaca, investicija i dugotrajne imovine), a zanimljivost projekta je da jedan od sustava koji je SAP zamijenio datira iz 1970. godine.

Top