Home / Novosti / b4b – najveća regionalna SAP konzultantska kuća dovršila prvu fazu implementacije SAP sustava u Eronetu iz Mostara

b4b – najveća regionalna SAP konzultantska kuća dovršila prvu fazu implementacije SAP sustava u Eronetu iz Mostara

Eronet, vodeća kompanija na području mobilne telefonije na području Hercegovine i jedna od vodećih u BiH i b4b iz Zagreba, najveća regionalna SAP konzalting kompanija sa uredima u Sarajevu i Novom Sadu, objavili su završetak prve faze projekta Implementacije integriranog informacijskog sustava SAP u Eronetu iz Mostara koji realizira tvrtka b4b.

Ovaj zahtjevan projekt započeo je u lipnju 2003. godine, a završetkom prve faze ulazi u finalizaciju projekta čija se produkcija očekuje u mjesecu travnju 2004. godine.

Projekt u vrijednosti 300 000 eura značit će uvođenje sljedećih modula: FI – financijsko računovodstvo, TR- upravljanje tokovima novca, CO – Kontroling, MM – upravljanje materijalima, SD – prodaja i distribucija te finalno uvođenje HR modula – Upravljanja ljudskim resursima.

Uvođenjem SAP sustava ostvareni su zacrtani ciljevi projekta: integracija poslovnih procesa i tehnologije radi unapređenja i jasnog definiranja poslovnih procesa u svrhu donošenja najboljih poslovnih odluka, te transparentnost informacija i mogućnost planiranja i kontrole poslovanja, čime će Eronet značajno utjecati na efikasnost poslovanja, kvalitetu usluga i povećanje konkurentskih prednosti na BH tržištu.

Danas Eronet ima oko 130.000 korisnika i jedan je od 3 mobilna operatera na području Bosne i Hercegovine.

Projekt uvođenja SAP sustava u Eronet još je jedan u nizu uspješno realiziranih projekata koje je b4b izveo na području sofisticiranog i brzorastućeg biznisa telekomunikacija.

Hrvatski Telekom, BH Telecom, Telekom Crne Gore i Monet, a sada i Eronet, pokazuju lidersku poziciju b4b-a na području telekomunikacija u čitavoj regiji.

b4b d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, danas ima status najveće regionalne SAP konzalting tvrtke s višegodišnjim iskustvom na projektima implementacije SAP-a u najvećim međunarodnim i regionalnim kompanijama poput Podravke, Plive, Zračne luke Zagreb, Dalmacijacementa, INE, Europapress Holdinga itd., te državnoj upravi: Projekt informatizacije Sustava državne riznice za Ministarstvo Financija Republike Hrvatske.

Referentnu listu svojih međunarodnih uspjeha, stalno dopunjava novim korisnicima.

Do sada su uspješno završeni projekti implementacije SAP rješenja u CIMOS International Koper, Tvornicu Cementa “Kakanj”, Ministarstva Financija Republike Bugarske, Ministarstva Financija Crne Gore, BH Telecomu, Telekomu Crne Gore.

U tijeku su značajni i zahtjevni projekti implementacije SAP sustava u Tvornici duhana Rovinj, Croscu, Elki te MK Commercu iz Novog Sada, te pilot projekt za Ministarstvo zdravstva RH – Integrirani bolničko informacijski sustav (IBIS).

Top