Home / Novosti / b4b na 5. Danu informacijske tehnologije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

b4b na 5. Danu informacijske tehnologije Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 4. svibnja 2005. održan je peti po redu Dan informacijske tehnologije (Dan IT) na temu «Competitive Intelligence». Skup je otvorila prodekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu gđa. Deša Mlikotin-Tomić.

Competitive Intelligence (CI) pomaže u pretvaranju informacija o promjenama u vanjskom okruženju kompanije u strateško znanje. Ove godine na Danu IT brojni zainteresirani studenti mogli su naučiti kako prepoznati rizike i prilike na tržištu prije ostalih sudionika tržišne utakmice.

Dan IT bio je organiziran u dva dijela. U prvom dijelu ugledni gosti predavači iznijeli su najnovija iskustva na temu Kompetitivne inteligencije: Velimir Srića (Ekonomski fakultet – Zagreb), Marin Tadić (Oracle Hrvatska), Goran Marković (Infodom), Vjeran Bušelić (Microsoft) i Tomislav Majerić (b4b).

U drugom dijelu priredbe studenti su prezentirali projekte kojima su rješavali poslovne probleme uz pomoć informacijske tehnologije, a publika je izabrala najbolji projekt.

Nagrađen je projekt „e-imenik“. Ideja studenata bila je zamijeniti „papirnati“ imenik digitalnim – učiniti ga ažurnim i dostupnim korisnicima istog trena. Projekt je on-line dostupan na adresi: http://frile.f2o.org/e-imenik/.

Predavanje Tomislava Majerića iz b4b-a bilo je na temu:

SEM sustav za integrirano planiranje i poslovne analize – “Case study: Integrirano planiranje i simulacije u funkciji upravljanja državom”

Top