Home / Novosti / b4b izradio rješenje za PDV u BiH

b4b izradio rješenje za PDV u BiH

b4b je za BiH verziju SAP sustava izradio rješenje za PDV, koje je će biti u funkciji od početka studenog 2005. godine. Prva tvrtka u kojoj će rješenje biti implementirano je vodeća BiH farmaceutska kuća Bosnalijek, u kojoj je projekt implementacije SAP sustava u tijeku.

Kako BH verzija nije sadržavala navedenu poreznu proceduru, stručni tim b4b-a napravio je prilagođenu verziju obračuna poreza. Potpisani su ugovori o aplikaciji rješenja u ostalim kompanijama korisnicima SAP-a u BiH – Tvornici cementa Kakanj i Eronetu, a u svim budućim projektima uvelike će olakšati rješavanja poreznih procedura u specifičnim uvjetima BiH financijskog zakonodavstva.

Ovim rješenjem za PDV b4b je nastavio svoje iskustvo prilikom prilagodbe i dopune standardnih SAP procedura, pa je nakon rješenja za PDV u Hrvatskoj i SiCG, ovo jedna u nizu procedura za obračun poreza koje je b4b realizirao u skladu sa poreznom regulativom svake pojedine zemlje.

Bosna i Hercegovina od 1. siječnja 2006. godine, po ugledu na većinu zemalja Europe, uvodi porez na dodanu vrijednost (PDV).

Posljednjih mjeseci financijska administracija užurbano registrira oko 22 tisuće poreznih obveznika, koji bi, procjene su, trebali plaćati PDV. U cijeloj zemlji održavaju se seminari za porezne obveznike i poreznike. Odlučeno je da će u BiH biti uvedena jedinstvena stopa od 17%.

Top