Home / Novosti / b4b implementirao SAP sustav u Apatinskoj pivovari

b4b implementirao SAP sustav u Apatinskoj pivovari

Projekt implementacije u Apatinskoj pivovari započeo je 22. studenog 2005. i zajedno s post-produkcijskom podrškom trajao je 6 mjeseci. Izvršena je analiza postojećih poslovnih procesa, a zatim i njihovo modeliranje i standardizacija.

Implementirani su financijski moduli i to u okviru FI modula glavna knjiga (FI-GL) te analitika računa kupaca i dobavljača (FI-AR/AP). U kontrolingu su implementirani računovodstvo mjesta troška (CO-CCA), interni nalozi (CO-OM), analiza profitabilnosti (CO-PA) i računovodstvo profitnih centara (CO-PCA). Nadalje, SAP sustav je sučeljima povezan s logističkim aplikacijama.

Efikasno poslovanje moguće je jedino ako su informacije lako dostupne zaposlenima i ako su maksimalno ažurne. Upravo to je ono što je postignuto ovim projektom. Modul kontrolinga osigurava praćenje i analizu troškova i prihoda unutar svake organizacijske jedinice. Osigurano je brzo i efikasno generiranje raznih vrsta financijskih izvještaja, kako eksternih tako i internih. Podaci prikazani u izvještajima su ažurni i u potpunosti odražavaju pravo stanje poslovanja.

Pored implementacije, izvršena je i obuka ključnih korisnika. Softver je sada u fazi operativnog korištenja i u tijeku je druga faza s funkcionalnim proširenjima i unaprjeđivanjima.

Novo softversko rješenje osigurava veću povezanost segmenata poslovanja, integraciju procesa i informacija, što kao krajnji rezultat daje unapijeđenje proizvodnje i podizanje nivoa poslovanja na viši nivo.

Ovo nije prvi projekt te vrste koji je konzultantska firma b4b realizirala. Iskustvo iz projekta realiziranog u Zagrebačkoj pivovari (također članici InBev grupacije) pridonijelo je uspjehu projekta u Apatinskoj pivovari.

 

 

 

InBev je kompanija osnovana u Belgiji, čija tradicija datira još od 1366. Danas InBev zauzima vodeće pozicije na 20 ključnih tržišta u Europi, Americi i Aziji i svjetski je lider u proizvodnji piva, s učešćem od 14% na svjetskom tržištu. Opredjeljenje Apatinske pivovare za SAP softverska rješenja predstavlja logičan slijed događaja – već više od jednog desetljeća InBev koristi SAP softverska rješenja.

 

Top