Home / Novosti / b4b i ELKA potpisali ugovor o korištenju my SAP Business Suite rješenja

b4b i ELKA potpisali ugovor o korištenju my SAP Business Suite rješenja

Tvrtke b4b d.o.o., partner SAP-a i ELKA d.d. potpisali su prošloga tjedna ugovor o korištenju mySAP Business Suite rješenja. Uz navedeno rješenje implementirati će se i rješenje IS-DIMP (industry solution for discreete industry and mill production) koje će u potpunosti unaprijediti specifičnu industrijsku granu Elke, vodeće tvrtke za proizvodnju kabela na tržištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

mySAP Business Suite predstavlja sveobuhvatnu platformu rješenja namijenjena elektroničkome poslovanju. Nudi brojna rješenja i uslužne djelatnosti potrebna za ulazak u globalnu poslovnu arenu i uspješno sudjelovanje na globalnim tržišnim bojištima. Ona podržavaju baze podataka, operacijske sustave i platforme svih vodećih svjetskih proizvođača. Kao dio platforme koju pokrivaju su i industrijska rješenja specifična za granu inudstrije kojom se ELKA bavi. S tim ciljem implemenirati će se i rješenje IS-DIMP.

«Prateći naše strateške ciljeve zadržavanja postojeće vodeće uloge ali i proširenja poslovanja na nova tržišta vjerujemo da će implementacija traženih rješenja u cjelosti zadovoljiti nužnu tržišnu borbu digitalne ere u kojoj živimo » izjavio je Marijan Pejčić, predsjednik Uprave ELKE.

Potpisom ugovora za specifično industrijsko rješenje SAP nastavlja s lokalizacijom svojih rješenja i u praksi. Time potvrđuje spremnost ulaganja u hrvatsko tržište i primjenu zakonskih normi Republike Hrvatske, koje su unatoč učestalim promjenama pravovremeno koriste.

«SAP je od samoga početka nastupa na hrvatskom tržištu težio kvalitetnijoj i pravovremenoj lokalizaciji rješenja, ne čekajući trenutak stvaranja potrebe za pojedinih rješenjem. Krenuli smo nekoliko koraka prije i svojom proaktivnošću omogućili hrvatskim tvrtkama nesmetano i razumljivo korištenje naših rješenja» dodao je Davor Jardas, direktor SAP-a. Prema njegovim riječima ovo je nastavak procesa kontinuirane suradnje s domaćim tvrtkama.

«U fokusu našega rada uvijek su zadovoljni korisnici, što će vjerujem i implementacija rješenja sukladno potpisanom ugovoru i ovaj puta potvrditi. Ovime želimo pokazati komplementarnost dostupnih tehnologija i u nas, te kontinuirano ulaganje u kvalitetnu izvedbu SAP rješenja» istaknuo je Mato Ćatić, direktor b4b.

b4b

b4b d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu i uredima u Sarajevu i Novom Sadu, danas ima status najveće regionalne SAP konzalting tvrtke s višegodišnjim iskustvom na projektima implementacije SAP-a u najvećim hrvatskim i međunarodnim kompanijama I državnoj upravi.

Osnovne djelatnosti tvrtke su: isporuka SAP sustava, konzalting prilikom implementacije SAP proizvoda, edukacija korisnika, te podrška korisnicima. b4b zapošljava osamdeset visokoobrazovanih djelatnika od kojih preko šezdeset konzultantanata s bogatim poslovnim i informatičkim iskustvom.

ELKA

ELKA je dioničko društvo s oko 700 zaposlenih i godišnjim prihodom od 60 milijuna EUR. Središnja tvornica u Zagrebu, te tvornica u Zadru zauzimaju površinu od 188.000 m2, pri čemu 66.000 m2 pokrivaju razni objekti. Godišnji kapaciteti omogućuju proizvodnju od 25.000 tona gotovih proizvoda.

SAP

Tvrtka SAP d.o.o. podružnica je vodeće svjetske korporacije SAP AG sa sjedištem u Waldorfu, Njemačka. Bavi se razvojem e-business rješenja za sve vrste industrija i sva vodeća svjetska tržišta. Ima 30-godišnje iskustvo, 10 milijuna korisnika, 36.000 instalacija, 1000 partnera i 21 industrijsko rješenje. Najveći je svjetski proizvođač programa za unapređenje poslovnih procesa, podršku poslovanja tvrtki i digitalno povezivanje poslovnih procesa više korporacija, te treći svjetski neovisni proizvođač softvera.

Top