Home / Edukacija / b4b, FER i SAP stvaraju buduće ICT stručnjake

b4b, FER i SAP stvaraju buduće ICT stručnjake

Projekt educiranja mladih, talentiranih studenata u okruženju specijalističkih SAP edukativnih sadržaja, prepoznao je Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i 15-tero studenata danas je primilo svoje certifikate o sudjelovanju na SAP Boot Campu. (12.10.2007.)

Osim certifikata, studenti su dobili 3 ETS bodova te praktična znanja kojima će povećati izglede u svojoj budućoj tržišnoj utakmici. Projekt pod nazivom SAP Boot Camp zajedničkih su snagama definirali i odradili tvrtka SAP i b4b, uz podršku zagrebačkog FER-a.

Poznato je kako je upravo upješnost svakog informatičkog projekta izravno povezana s razinom ulaganja u znanja zaposlenih – osobito na područjima upravljanja promjenama, formalne edukacije i kontinuirane edukacije zaposlenika zaduženih za svakodnevno upravljanje i korištenje softverom. Znatan dio novca koji se izdvaja za obuku i edukaciju potroši se u fazama odabira i projektiranja implementacije informatičkog rješenja, a ne u produktivnoj fazi. Kad je softver instaliran i pokrenut, proračun za edukaciju često je već iscrpljen, što rezultira nemogućnošću, kako korisnika tako i informatičkog tima, da steknu ona prava znanja i vještine.

Prateći razvoj tržišta i potrebe za ICT zapošljavanjem i dalje se uočava trend deficita mladih kadrova koji će se u svom prvom poslovnom okruženju nalaziti upravo u sustavima poput SAP-ovog. Kako je mladim stručnjacima investiranje u edukaciju nerijetko nedostižno, SAP i b4b prepoznali su mogućnosti investiranja u znanje, i osigurali uspješnim studentima besplatnu specijalističku edukaciju. Dugoročna investicija u obrazovanje i razvoj mladih, talentiranih stručnjaka osigurati će stvaranje kompetitivnih prednosti tvrtki, a s ulaskom u Europsku uniju sve značajnih preduvjeta kako bi se osigurali brzi i kvalitetni poslovni procesi i razvoj gospodarstva.

„FER ulaže puno truda i sredstava s ciljem da svojim studentima pruži najbolje moguće obrazovanje i radno okruženje. Ali čak ni FER sve to ne može sam. Sve tehnologije i alate koji studente očekuju u dinamičnom području ICT nemoguće je i dotaknuti nastavnim programom. Zato su inicijative poput ove više nego dobrodošle, i izvrsno se uklapaju u koncept FER-a da osim generičkih znanja ponudi i konkretna znanja stvarnih tehnologija. Posebno me veseli da su studenti imali prilike upoznati softversku platformu koju koristi sve više značajnih tvrtki i za kojom vlada sve veća potražnja. Vjerujem da će se ova suradnja i dalje nastaviti, za dobrobit Fakulteta, studenata, tvrki SAP i b4b i svih ostalih koje će zapošljavati studente koji će završiti ovakvu edukaciju“. rekao je Vedran Mornar, dekan FER-a.

Inicijativa SAP Boot Camp, početak je kampanje SAP-a i SAP-ovih partnera ka izravnom ulaganju u društvo znanja i njegovanje budućih zaposlenika, osiguravajući im pravodobno i fokusirano obrazovanje. Više od 50 studenata koji su zadovoljavali osnove kriterije natječaja SAP Boot Camp prijavljivalo se tijekom ljeta za Camp. Odabrano je 15 studenata, koji su u rujnu ove godine pohađali kako SAP osnovne tečajeve tako i specijalizirane tečajeve iz područja financija, kontrolinga i logistike.
“Nakon diplome, ulazeći u svijet poslovanja, entuzijazam mladih stručnjaka je neograničen. No, najčešće im nedostaje praktičnih znanja i izravnog sudjelovanja u poslovnih procesima kako bi u potpunosti bili konkurentni na tržištu rada. Specijalistička edukacija iz programa SAP Boot Camp omogućiti će im da nauče koristiti SAP sustav te da upoznaju posljednje tehnološke novitete u poslovnim procesima i menadžmentu. Na taj način steći će praktična znanja i vještine koje će moći izravno primijeniti na svoja prva poslovna iskustva. Sigurno je da će značajan broj polaznika SAP Boot Campa svoje prvo zaposlenje naći u kompaniji b4b – vodećoj među kompanijama u Hrvatskoj i regiji koje se bave poslovima implementacije SAP sustava.“, rekao je Mato Ćatić, direktor b4b-a.

Predanost ICT inovacijama i edukaciji
Kao globalni lider u poslovnim i ICT inovacijama, SAP je globalno započeo velik broj inicijativa u programima korporativne društvene odgovornosti. Programima obrazovanja SAP demonstrira svoju predanost ulaganju u visokoškolsko obzrazovanje kroz brojne investicije u besplatno specijalističko školovanje i stjecanje praktičnih znanja i vještina iz SAP okruženja. Na taj način kreira i njeguje buduće stručnjake i priprema buduće menadžere koji stječu osnovna znanja poslovanja i ICT industrije za izazove i zapošljavanje. Besplatno školovanje kreirano je na način da maksimalno zadovolji potrebe domicilnih tržišta i njihovih specifičnih potreba, te omogući razmjenu znanja, ideja i inovacija i globalna razmjenu znanja dostupnih svima.

Top